zondag 18 januari 2009

A man's best friend: part 1 & 2

We schrijven donderdag, de late namiddag. Straks mogen we onze plannen gaan bekijken, maar eerst moet er nog gewerkt worden! Omdat Liesbet examen gaan maken is besluiten we Moatje mee te nemen naar Oostkamp, die zich enorm uitleeft. Een ongeruste buurvrouw die geheel toevallig buiten in haar aanpalende tuin staat vraagt of wij een hondje hebben? Even wordt overwogen te antwoorden met "Nee, 't is alleen een enorm lelijke kat", maar dan volgen toch de geruststellende woorden "Nee, hij is van mijn zus".

Maar nu moet er gewerkt worden: vandaag gaat de keuken er uit, wat er eigenlijk op neerkomt dat we de kasten en werkblad demonteren (de kasten gaan we recupereren om later in de tuinberging te zetten).
Nadat uitgevogeld werd hoe die kasten nu juist vasthangen, en in welke volgorde ze best losgemaakt kunnen worden, gaat het afbreken vrij vlot. Leen bewijst haar kunde op electriciteitsvlak, en demonteert een aantal verdeeldozen, Stijn steekt z'n vingers een aantal keer tussen kastdeuren en lades, dus alles loopt vlot.
Enkel bij de allerlaatste kast wordt nog een verrassende vondst gedaan: de muur tussen de WC en de laatste keukenkast blijkt een speeltuin voor schimmels. Gelukkig staat deze muur op de lijst "af te breken".

Na de inspanning volgt uiteraard de ontspanning. Snel gedoucht en daarna de auto in richting Denderleeuw om onze plannen te gaan bekijken bij onze architect.
Blijkt dat architecten toch wel goeie ideëen hebben! Op het eerste zicht was er weinig verschil met wat er de laatste keer besproken was, behalve dan dat alles wat meer gedetailleerd uitgetekend was. Tot we bij de WC gelijkvloers kwamen. Eerst was het de bedoeling dat deze van uit de garage naar de inkomhal zou verhuizen. Daarom moest het deurgat inkom-living een metertje opschuiven. Dit leverde dan weer problemen op met het plaatsen van een TV-kast, maar we hadden er ons al bij neergelegd dat we daarmee gingen moeten leven. Nu echter zou er een doorgang gemaakt worden onder de trap, en komt de wc in de garage waar anders een verloren ruimte (te klein om fietsen in te stallen) zou zitten. En zo hebben we onder de kast ook een bruikbare ruimte met eventueel een inbouwkast die dienst kan doen als vestiaire.
(Een plannetje ter verduidelijking: Links de huidige situatie, Rechts wat het zou moeten worden, let op: niks op schaal getekend! Plannetje op groot formaat staat bij foto's onderaan)
De volgende fase voor de architect is het klaarmaken van de plannen voor de bouwvergunning (planning: eind januari, begin februari), en nog wat aanpassingen aan het plan (lichtkoepel in aanbouw voor lichtvoorziening in living, schouw weg in master bedroom).

Ondertussen is het zaterdag: Leen moet deze voormiddag training geven, Stijn in de namiddag, dus wordt er in shiften gewerkt. Vandaag wordt er opnieuw afgebroken, maar nu met de grote middelen: a men's best friend part 2: HILTI! (dank u Fré!)

Het uitbreken van de tuinmuur gaat plots een stuk vlotter, en wanneer het serieus begint te regenen, gaat binnen een stuk vloer onder de breekhamer!
De vloer gaat echter veel te snel vooruit, en omdat al gebleken is dat puin scheppen op tegels makkelijker gaat dan op losse aarde, wordt beslist om toch eerst de facadesteen (en later ook de rest) van de schouw af te breken.
Na de middag kapt Leen de faience in de keuken los, waarna ze ook begint aan die in de WC. Na zijn training komt Stijn ook nog wat helpen: het linkse tuinmuurtje is nu helemaal uitgebroken tot wat een aanvaardbaar niveau zou moeten zijn (50cm onder vloerniveau in huis). Daarna wordt vol goede moed verder gedaan aan de schouw. Stijn breekt af, Leen laat haar WC-faience voor wat het is, en komt stenen kuisen.
Tegen 18u30 kuist iedereen zijn schup af, gaat de electriciteit uit en gaan de afbraakplannen weer in de koelkast tot volgend weekend.
Foto's van deze week zijn hieronder te vinden.
Afbreken Keuken & Schouw

1 opmerking:

Anoniem zei

Amai...dat lijkt daar te vlotten ;-)
super zeg, als die stomme examens eens voorbij zijn neem ik eens mijn fiets en kom ik eens piepen...

en o ja...
die liefdesbrieven?! zijn die terecht?
als mevrouw/meneer ze niet meer wil...hou ze dan bij é...kan nog van pas komen om er een boek over te schrijven ofzo :)

succes nog!
carmen
xxx