vrijdag 2 januari 2009

Kwaliteit!

Vanmorgen met goeie moed naar de Stock gereden om een beitel of drie: het tuinmuurtje en het terras moeten er (deels) aan geloven!

Eerst nog geprobeerd om weer water te steken op de WC's zodat het niet telkens wachten tot 's middags is voor een sanitaire stop. De poging is mislukt: met een tang waren de kraantjes wel open te krijgen, maar het water dat in het reservoir sijpelde, stroomde al even snel weer rechtstreeks in de pot. Resultaat: kraan (en de hoofdwaterkraan) weer dichtgedraaid...

Dan de tuin.
Eerst de struik die nog aan het tuinmuurtje stond afgezaagd en de wortels uitgegraven (ging vrij vlot) en daarna beginnen aanvallen op de muur.
Het bovenlaagje (een soort tegels) van het tuinmuurtje ging vlot: in 5 minuten was het er af. Maar toen... De bakstenen bleken beter gemetst dan gedacht, de kwaliteit van de moker bleek een stuk minder dan gehoopt (voor de aankoop werd zwaar geïnvesteerd: 2,50€ in de Brico). Na anderhalf uur kappen hing de kop al op 2/3 hoogte van de steel.
Vanaf nu wordt voor de aankoop van materiaal de raad van Frederik gevolgd: "Koop deftig materiaal, iets duurder in aankoop, maar 't zal je veel diesel besparen om over en weer te rijden naar de Stock".

Er waren (GSM)foto's, maar aangezien mijn GSM gecrasht is deze middag (software probleempje...), zijn deze dus verloren gegaan...

Vanmiddag wordt er geschilderd bij Fré en Eline, morgen wordt er samen met Leen nog een poging gedaan.

Geen opmerkingen: