zaterdag 3 januari 2009

Klein maar dapper

De titel van dit bericht slaat dan vooral op de tuinmuur en zijn stenen.
Vanmorgen zijn Leen en ik vol goede moed begonnen met het afbreken van de muur: ik kapte de stenen los, Leen "kuiste" ze. Het kuisen verliep vrij moeilijk, want de stenen en de aanhangende cement waren na meer dan een week vorst keihard bevroren.
Ook het loskappen was niet evident: na een uurtje of twee bleek dat de muur op een zeer stevige fundering staat, de muur loopt nog meer dan 70cm onder grondniveau door.

Wat betreft de match Muur vs moker: de stand is momenteel 2 - 0. De moker van Leen's papa bleek iets sterker dan "de brol van de Brico", maar ook hier bleek na een paar uren werken dat de steel het meer dan beu was: deze liet dan ook meer en meer los.

Rond 11u werd de taakverdeling herbekeken: Stijn nam het stenen kuisen over, Leen begon met het uitbreken van de terras tegels. Het terras boodt gelukkig een stuk minder weerstand: tegen het vallen van de avond was het hele terras van zijn bovenlaag ontdaan, en ook de stabilisé is er al uitgeschept. Foto's kan je hieronder vinden.
Afbreken Tuinmuur

2 opmerkingen:

Tineke zei

Zo stoer Leen, echt de max :).
En Stijn, kleine mededeling: het vriest, het is winter (En enkel een T-shirt dragen doe je alleen als het warm is, in de zomer; anders word je ziek). En ja, beroepsmisvorming is een gebrek als een ander ;).

Mliesje zei

Gohja, van te werken krijg je warm genoeg zeker? Al zou ik het toch ook nogal koud hebben!!!