zondag 21 juni 2009

Regenwatertanks steken: een marteling! (maar 't is gelukt)

Deze week hebben we onze regenwatertanks geplaatst!

Uiteraard wilden we de putten niet met de hand graven, dus huurden we een kraantje...
Eén probleem: zo'n kraantje kan niet door de achterdeurd. Dé oplossing: de muur gaat eruit!

Na het uitbreken van de muur konden we dan aan het echte werk beginnen: het graven van de putten. We moesten zo'n 2 meter diep gaan om de putten onder de grond te krijgen. Tot ongeveer 1.6 meter diep ging alles vlot, dieper kwamen we grondwater tegen. Zodra de put groot genoeg was, ging de eerste regenwatertank erin. Na een paar keer in en uitheffen van de put omdat de wanden een beetje invielen, stond de eerste put vrij goed geplaatst. Uiteraard hebben we deze direct met water gevuld om ervoor te zorgen dat het grondwater onze noeste arbeid niet ongedaan maakte. De tweede ging iets vlotter, helemaal gelijk en waterpas zitten ze niet, maar ze zitten diep genoeg, en ze zitter erin, da's het belangrijkste!

De zondagvoormiddag hebben we dan de uitgegraven grond afgevoerd (met dank aan Marc voor het gebruik van de Same en de John!)

Volgend weekend gaan we de sleuven graven voor de afvoer van vuilwater, zodat in de week van 13 juli de aannemer kan beginnen met het leggen van de afvoerbuizen en (de voorbereidingen van) het gieten van de funderingen en de vloerplaat.

Bij deze opnieuw: dank u Frederik voor de hulp, Eline voor het uitlenen van Fredrik, en Marc voor het uitlenen van z'n tractors!

Foto's van de werken:

Van Plaatsen Regenwatertanks

1 opmerking:

Carlo en Linda zei

Hoi ,

toevallig op jullie blog gesukkeld. Alvast proficiat en véél (werk)plezier. Ik zie dat jullie er al serieus ingevlogen zijn !

Groeten, nr 32.