woensdag 23 september 2009

Dakwerken I & II

Gisteren zijn de mannen van Derbo (de ploeg van Derbo Dak, onder leiding van Dirk) begonnen aan het plat dak van het nieuwbouw gedeelte. Tegen 's avonds lag de hele roostering er al.
Diezelfde avond kwam er een plakker (ons aangeraden door een collega van Leen) kijken naar onze werf. Hij ziet er doen aan, heeft scherpe prijzen, én kan in december reeds beginnen (als hij daar in slaagt, zullen wij wel gas moeten geven met de electriciteit, sanitair, chauffage en ventilatie!)

Vandaag werden de OSB platen van het plat dak deels gelegd, nadat de hellingsspieën bevestigd waren. Ook het gat voor de lichtkoepel werd gemaakt.

Vanavond zijn we dan gaan kijken voor de ramen. De keuze ging tussen 2 firmas (we hadden 4 offertes gevraagd, maar op de 2 laatste wachten we nog steeds), Derbo (Aliplast profielen) en Vanhoutte-Maes (Reynaers profielen). De kans is groot dat we zullen kiezen voor Reynaers. Nu rest ons enkel nog het kleur te kiezen (het gaat momenteel nog tussen drie kleuren: alle advies is welkom, de foto's staan hieronder).

Dakwerken I & II

3 opmerkingen:

Nico zei

Ben benieuwd naar het resultaat. Kan je anders ook eens laten weten of je tevreden bent van Derbo dak? Wij zitten volle bak in de offerte-aanvragen om ons plat dak te laten renoveren.

Succes verder met de renovatie !!

Dries Dierickx zei

Hoi Stijn,

ik zou gaan voor het donkerste kleur voor je ramen...
Groetjes,
Dries

(Leuke blog trouwens...)

Anoniem zei

Onze voorkeur gaat naar het middelste kleur (= donkerste).
Proficiat met de werkzaamheden !!
Het gaat verbazingwekkend goed vooruit...
Mama en Eric